Financial lease

Aanschafwaarde ex. BTW
Looptijd (maanden)
Aanbetaling
Slottermijn
Maandprijs
Eenmalige administratiekosten: €150
De leaseprijs bevat
Optie-/accessoires

Uw gegevens

Solis Finance

Solis Finance maakt het mogelijk om uw Solis te financieren. Hierdoor wordt het mogelijk om uw bedrijfsliquiditeit voor andere doeleinden in te zetten, uw geld zit niet vast in uw machinepark. De financiering van uw machinepark maakt groei van uw bedrijf mogelijk en daarom wordt er veel gebruik gemaakt van financieringen. In Nederland wordt namelijk 90% van alle nieuw verkochte tractoren volledig of deels gefinancierd. 

Hieronder hebben we de voordelen van Solis Finance op een rij gezet:

 • Geen beslag op de liquiditeit van het bedrijf.
 • Eenvoudig af te sluiten, weinig administratieve handelingen.
 • Er kan worden afgeschreven op de tractor omdat deze gewoon op de balans kan komen bij de eindgebruiker.
 • De rente is fiscaal aftrekbaar, omdat het een zakelijke lening is.
 • Investeringsaftrek blijft bij deze financial lease optie mogelijk.

Voorlopig is het alleen mogelijk om zakelijke financieringen af te sluiten. De mogelijkheden voor particulieren worden nog bekeken, maar dat is lastiger vanwege de strenge wet- en regelgeving. Het volledige aankoopbedrag exclusief BTW kan worden gefinancierd, maar het is ook mogelijk om een aanbetaling te doen om zo het maandbedrag te reduceren. Omdat het om zakelijk financieren gaat kan de BTW van de aankoop worden teruggevraagd via de BTW aangifte, de BTW moet  om deze reden ook altijd worden aanbetaald.

Looptijd
De looptijd van de financiering bij Solis finance loopt van minimaal 12 maanden tot maximaal 84 maanden. Solis finance biedt mogelijkheden voor langere looptijden, omdat de echte levensduur van uw Solis veel hoger is dan de Financiele levensduur (tijd waarin de tractor wordt afgeschreven in de boekhouding). 

Aanbetaling
Bij solis finance is het mogelijk om een extra aanbetaling te doen, naast de BTW die sowieso aanbetaald dient te worden. Het voordeel hiervan is dat het maandbedrag van de financiering lager wordt. Ook betaald u dan minder rente in vergelijking met wanneer u volledig zou financieren. De kans op goedkeuring van de financiering wordt hierdoor ook hoger, omdat het financieringsrisico voor Solis finance lager wordt.

Slottermijn
Naast een aanbetaling kan ook gekozen worden voor een slottermijn. Ook hiermee wordt het maandbedrag lager. In dit geval moet aan het einde van de looptijd het slottermijn in één keer worden voldaan aan Solis Finance. Met een slottermijn betaalt u meer rente in vergelijking met een financiering zonder slottermijn. Tevens wordt het risico voor de kredietverstrekker groter, met als gevolg dat de kans op kredietacceptatie lager wordt met het inbouwen van een slottermijn.

Administratiekosten
Bij iedere financiering wordt ongeacht het kredietbedrag en de looptijd een eenmalig administratiekosten in rekening gebracht welke u ook van tevoren overmaak aan de kredietverstrekker. Deze is eenmalig €150,- excl. BTW per financiering, maar in de maandbedragen worden daarna geen administratiekosten meer verwerkt.

Heeft u interesse in een Solis tractor in combinatie met een financiering op maat? Neem dan contact op via uw dealer of direct via onderstaand contact formulier. Wij kunnen vrijblijvend een aantal financieringsvoorstellen maken op basis van uw wensen, maar ook voor algemene vragen over financieren kunt u bij ons terecht.

 

Financial lease voorbeeld:

Laten we u een voorbeeld geven om het een en ander duidelijk te maken en te visualiseren.

De tractor die u wilt financieren is de Solis 60 2WD Cabine op landbouwbanden a €20.350,- (excl. BTW) en €24.623,50 (incl. BTW).

 • De looptijd is 60 maanden (5 jaar).

 • Eenmalige administratiekosten bedragen €150,-

 • De tractor wordt afgelost naar €1,-
  De kans op goedkeuring van de financiering wordt kleiner wanneer er een slottermijn wordt ingevoerd.

 • Er is een aanbetaling van €5000,-  voor de tractor in dit voorbeeld,
  De kans op goedkeuring van de financiering wordt hoger wanneer er een aanbetaling wordt gedaan.

 • De BTW (21%) een totale waarde van €4.273,50, moet altijdl worden aanbetaald en kan niet worden meegefinancierd. Deze kan met de BTW aangifte binnen 90 dagen worden teruggevorderd door de klant.

 • Het totale bedrag dat u gaat financieren in dit voorbeeld is dan €15.350,-.

Alle gestelde voorwaarden in dit voorbeeld meegenomen, dan kost Solis 60 2WD Cabine €303,- per maand gedurende een looptijd van 60 maanden.

Het totale financieringsbedrag (aankoopbedrag + rente van de gehele looptijd): €23.139,- excl. BTW

Solis Lease

/

 • Een afgestemde financieringsperiode op de economische levensduur waardoor er lagere maandlasten zijn.
 • Bij financial lease komt de tractor op de balans van de koper, hierdoor is het mogelijk is om de machine boekhoudkundig af te schrijven.
 • Uw werkkapitaal en/of rekening courant blijven onaangetast en kunt dit inzetten voor andere doeleinden
 • 100% financiering is mogelijk (m.u.v. de BTW)
 • Aanbetaling en slottermijn ook mogelijk waardoor de maandprijs lager wordt.