Informatie

Op de informatie pagina veel informatie over het Solis merk, zoals banden, prijslijst, de fabriek, garantie en meer.

Banden Partners Prijslijst

 

Garantie & Onderdelen Fabriek Klantenservice

Solis tractoren
Solis tractoren worden geproduceerd door Sonalika International, met maar liefst 120.000 tractoren per jaar één van 's werelds grootste tractorfabrikanten. In het verleden heeft Sonalika international onder andere tractoren gebouwd voor Renault en Claas. Tegenwoordig is het bedrijf deels in handen van het Japanse Yanmar en produceren ze ook nog tractoren voor Landini. Met de kwalitatief hoogwaardige Solis tractoren heeft Sonalika International zich sinds 2012 ook gericht op de Europese markt.

Gegarandeerde kwaliteit

Uw Solis is van hoogwaardige kwaliteit en dat is gegarandeerd door de fabrieksgarantie van 3 jaar. Met de fabrieksgarantie heeft u de zekerheid dat uw Solis gratis hersteld wordt wanneer zich toch een materiaal- of constructiefout voordoet. Het eerste jaar heeft u volledige garantie op uw Solis. Het tweede en het derde jaar heeft u garantie op de draaiende delen, dit is de motor, versnellingsbak en hydrauliekpomp. De enige voorwaarde voor de garantie is dat uw Solis onderhouden is volgens de fabrieksgvoorschriften.

Solis genuine parts

Uw Solis is ontworpen en gebouwd om jarenlang mee te gaan. Elk onderdeel voldoet aan de hoge Solis-kwaliteitseisen. Gaat er een onderdeel kapot, dan geldt er maar één goed advies: ga naar uw Solis dealer voor een reparatie met originele Solis-onderdelen. Zo blijft u zeker van optimale betrouwbaarheid, veiligheid en lange levensduur.

Sonalika ITL motoren van wereldklasselogo_sonalika

Sonalika ITL motoren van 30 tot 90 pk worden gemaakt door de speciale motoren afdeling van ITL Manufacturing. Wat deze motoren typeert zijn hun hoge performance en brandstof efficiëntie. Alle motoren voldoen aan de EU Stage III, Stage III A, Stage III B en US Tier 4 eisen en zijn ECE en EPA gecertificeerd.

Het is de filosofie van Sonalika om continu nieuwe technieken aan zijn producten toe te voegen en te blijven innoveren. Onlangs is de nieuwe CRDi (Common Rail Direct injection) techniek toegevoegd aan de nieuwe Solis 75 en Solis 90 modellen. Deze techniek is gebaseerd op directe injectie techniek en heeft één centrale buis waardoor de brandstof op hoge druk direct wordt ingespoten in de motor. Sonalika produceert momenteel 3- en 4-cilinder motoren, in de toekomst komen hier nog 6-cilinder motoren bij.

engine-1vlcsnap-2015-11-05-11h55m29s54-resize


Bosch BrandstofsystemenLogo_Bosch

De grotere Solis modellen worden door Sonalika uitgerust met Bosch brandstofsystemen. Bosch, een wereldwijd bekend merk, is marktleider in diesel brandstof injectie systemen en heeft daarmee een zeer goede reputatie.

De officiële Bosch brandstofsystemen bieden een zeer goede performance en gaan lang mee. Bosch test zijn brandstofsystemen uitgebreid en garandeert het voldoen daarvan aan de emissie eisen. Hiermee kunt u dus vertrouwen op kwaliteit en degelijkheid voor uw Solis tractor.


Carraro VersnellingsbakkenLogo_Carraro

De versnellingsbakken van Carraro zijn een goede match voor de zwaardere modellen van Solis. Carraro is een bekende Italiaanse fabrikant van onder andere voertuig onderdelen voor de agrarische sector en bestaat al sinds de jaren dertig.

De transmissies van Carraro worden volledig uitgedacht, ontworpen, getest en gefabriceerd door Carraro zelf. Dit zorgt voor expertise en kwaliteit. Ook de tandwielen en andere onderdelen voor de versnellingsbakken worden door Carraro zelf geproduceerd. Mocht er in de jaren nu toch een onderdeel verslijten, dan heeft Carraro een wereldwijd netwerk voor technische support en het verspreiden van officiële onderdelen. Met een versnellingsbak van deze multinational met bijna een eeuw ervaring weet u dus zeker dat u goed zit.

CarraroTesting-resizeCarraroTransmission4-resize


Mita HydrauliekMita

Mita is een grote naam met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en fabriceren van hef- en controlesystemen voor hydrauliek in de agrarische sector. De compacte hydraulische systemen van Mita worden wereldwijd zeer gewaardeerd en toepast op de compactere tractor typen.

Mita combineert ervaring en innovatie voor de beste producten. Daarnaast specialiseren zij zich in specifieke onderdelen als regelkleppen en hydraulische cilinders. Met onderzoek en ontwikkeling wordt er continu gewerkt aan de beste technisch-economische oplossing met oog voor betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit.


Bucher HydrauliekBucher_logo

Naast Mita zijn ook bepaalde Solis modellen voorzien van hydrauliek onderdelen van het Duitse Bucher. Bucher maakt al sinds 1952 onderdelen voor hydrauliek systemen in tractoren. Bucher levert compacte en economische systemen met hoge performance. Hiermee haalt Bucher het meeste uit moderne hydrauliek en combineert dit met gemakkelijk te gebruiken elektronische bediening.

Door haar lange ervaring en technische expertise is Bucher hydraulics een internationale marktleider in innovatieve hydraulische systemen en besturing voor mobiele en industriële hydraulische toepassingen. Bucher hanteert hoge kwaliteits- en milieueisen overeenstemmend met ISO 9001 en ISO 14001.


BKT BandenBKT_logo

De meeste tractoren van Solis zijn standaard uitgerust met BKT banden. BKT is begonnen in 1987 en is een zeer snel groeiende fabrikant van onder andere banden voor de agrarische sector en de industrie. Door op deze off-road specialistische marktsegmenten te focussen heeft BKT zich binnen korte tijd ontwikkeld tot een wereldspeler met een marktaandeel van 6%.

BKT investeert continu in technische vooruitgang, waarmee zij een breed assortiment van high-performance banden van goede kwaliteit hebben ontwikkeld. Tijdens de productie respecteert BKT het milieu en ook wordt er deels duurzame energie gebruikt. Alle BKT banden voldoen aan de Europese REACH eisen.

bkt_pt_tr_136_2_en bkt_pt_tf_8181_en bkt_pt_lg_306_en

Luk KoppelingenLUK-Logo

Het Duitse Luk, dat van origine altijd al een koppelingen fabrikant is geweest, levert koppelingen voor Solis. Tegenwoordig heeft Luk een breed bereik aan producten die zij leveren. Daarnaast heeft Luk ook een speciale serie voor tractoren, waarbinnen zij zowel enkele als dubbele koppelingen leveren.

Luk staat voor de hoogste kwaliteit, de nieuwste technieken, en innovatie. Meer dan 50 jaar ervaring en onderdeel van de Schaeffler groep (84,000 werknemers) illustreren de kwaliteit van het merk Luk. Met een Luk koppeling in uw Solis bent u dus zeker van degelijkheid en betrouwheid.

luk